Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 21 to 27 of 27

Thread: Posting Chinese characters

  1. #21
    Senior Member BluLotus's Avatar
    Join Date
    May 2003
    Location
    Frantasy Land, CA AKA / Alias / Pen Name: Frantasy Honorary Title: 蓝莲花
    Posts
    2,102

    Default

    Originally posted by Paige
    Uhuh? so you can see it, the characters? How come I can't see them...??
    Go click on View(near top left of your screen), then go to Encoding and choose the language that you want .
    AKA: Frantasy

    Translating: Ni Tian Xie Shen (逆天邪神) – Against the Gods by Mars Gravity @ https://alyschu.wordpress.com/

  2. #22
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    NY
    Posts
    4,215

    Default

    I am having trouble posting chinese as well. I have chinese characters in my sig (big 5 encoding) but some aren't displaying correctly. I've been editing my msgs to get rid of the sig, but I will leave it on here.
    This account is retired.

  3. #23
    Senior Member Yon's Avatar
    Join Date
    Aug 2001
    Location
    Granny Kitchen
    Posts
    9,005

    Default

    Hey.. Chung Ge.. yeah.. I can read it...pretty cool.
    Please email me with questions. Do not use PM here.

  4. #24
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    NY
    Posts
    4,215

    Default

    Odd, it displays better under IE 6 simplified encoding, but the text was inputted in big 5. One character still cannot be displayed correctly. The third word in the first line should be “dan4” (together dan4 wang2) I have no idea what that character being displayed instead is. LOL Oh well I'll probably be changing that later on.

    You’re already in the office?? You’re so early!
    This account is retired.

  5. #25
    Senior Member Yon's Avatar
    Join Date
    Aug 2001
    Location
    Granny Kitchen
    Posts
    9,005

    Default

    Of course I am.. I am an early bird.. wel.. yeah.. kinda weird with Chinese charctor in this board.
    Please email me with questions. Do not use PM here.

  6. #26
    Senior Member junzi's Avatar
    Join Date
    Nov 2002
    Posts
    515

    Default

    i need help......

    i can view chinese characters if i change my encoding, but i cannot view the chinese characters which i post, which is really weird. i changed the encoding and all, but it always appears as gibberish (all those funny symbols)......

    i'm using hansware to type.

    can anyone help?

  7. #27
    Senior Member Du Gu seeking a win's Avatar
    Join Date
    May 2003
    Posts
    453

    Default Unicode

    Originally posted by BluLotus
    First one works with Simplified.

    Second one works with Traditional.


    #
    Probably it's better to use the Unicode system to avoid having to choose between Simplified/Traditional Characters Encoding.

    In plain Editor choose Arial MS Unicode (as Font). Paste your Chinese text.
    Save the file (with Chinese characters) under Unicode/UTF-8 (not under plain text - that is only for ASCI)

    Set your browser: View/Encoding to Unicode (UTF-8) before you copy and paste the characters onto your posting. Then post.

    The reader of the message should also set his browser's Encoding to Unicode (UTF-8) to view the Chinese characters.

    This way you can post BOTH Simplified and Traditional characters.


    Hope this helps.

Similar Threads

  1. Readme before posting a new thread
    By spcnet in forum Technical Issues
    Replies: 14
    Last Post: 11-18-11, 02:09 AM
  2. Replies: 5
    Last Post: 03-21-08, 01:37 PM
  3. Replies: 7
    Last Post: 05-23-07, 02:24 AM
  4. Trouble Posting Pic...
    By kulitmelissa in forum Technical Issues
    Replies: 49
    Last Post: 02-08-04, 03:43 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •