Results 1 to 9 of 9

Thread: Need urgent help with transferring data from old pc to new one

  1. #1
    Senior Member Goofy's Avatar
    Join Date
    Nov 2001
    Location
    Back at my homeland
    Posts
    4,328

    Cool Need urgent help with transferring data from old pc to new one

    I have dilemma. the new laptop I have just got had no A drive available. So, I tried many ways to transfer data from old lap to new lap but ran to problems.

    1. I have handydrive that will work w/ new lap but not on old lap - somehow, it won't notice this device.

    2. there is wizard tool for transferring data in the new lap but the instruction didn't seem to make sense. First it asked if I have wizard cd - well, I don't.

    so, what is the best way to unmess this thing?

    (pulling my hair wildly!) I didn't expect things to be this hard.

    appreciate any suggestions
    "History's third dimension is always fiction."
    -- The Glass Bead Game, Hermann Hesse

  2. #2
    Senior Member Azalae's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Zoo?
    Posts
    681

    Default

    Can one (or both) of your laptop runs two hdd? Remove one into the other and copy from hdd to another.

    If you have cd burner, use cd-rw (or cd-r).

    Connect laptops to network with PCMCIA port.

    If only a small amount, upload to internet then download to new one.

  3. #3
    Senior Member Guo Xiang's Avatar
    Join Date
    Oct 2002
    Location
    The bubblehead
    Posts
    8,571

    Default

    How about using ZIP drives?
    Join us at The Mandate RPG!
    Join the Discussion thread for The Mandate RPG!
    Quote Originally Posted by athlee View Post
    DZC - "Your wife and I, we are old friends."

  4. #4
    Senior Member Tien Tu's Avatar
    Join Date
    Mar 2002
    Posts
    398

    Default

    You can always do a direct connection between the 2 PCs using parallel cables. You're basically networking without the network, or you can always just connect both PCs to an existing network. (I found that most people can get easy access to one considering the broadband connection sharing.)

    If I'm right, the second PC runs XP, which comes with the wizard that transfers old data? In any case, if the program came with your PC, there's a matching CD for it. If there's no CD, you might want to call the company that made your PC (or even the store where you bought it).

    I personally don't know how to use the program since I just copied my stuff onto CDs. Of course, I now have an external drive, and I don't know how I managed to transfer data before it. It's a good, albeit slightly expensive, option.
    “Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former.”
    - Albert Einstein

  5. #5
    Senior Member WuTang_Heroes's Avatar
    Join Date
    Nov 2001
    Location
    Waldo's and Carmen Sandiego's location
    Posts
    2,838

    Default

    1. Using infra red (if your laptop have one)
    2. Cables
    3. using external CD writer
    4. Upload to net or email em to yourself.
    5. USB memory key (have to buy it first)

  6. #6
    Senior Member Big_Bad_Jon's Avatar
    Join Date
    Jun 2002
    Posts
    1,418

    Default

    go to the shop you got it from, go to customer service and tell them to do it for you. if they got one year free service, they'll do it foryou no prbs.
    飄移

  7. #7
    Moderator CrazyLilAngel's Avatar
    Join Date
    Oct 2002
    Posts
    4,007

    Default

    You can burn a data CD...or if you don't mind all the trouble, upload them somewhere onto the net and just dl them again from your new computer.
    I'm an "angel on the battlefield of love." *laughs* How ironic...
    Alec's official site: www.suyoupeng.com
    Vicki's official site: www.zhaoweinetfamily.com
    AIM: swtsilverfaerie
    Yahoo: tinitinytina18
    MSN:[email protected]

  8. #8
    Senior Member ProtoM's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    oDDwORLD
    Posts
    1,207

    Default

    If you have Window XP, the Data Migration folders work best for this situation. You just put whatever datas you want in that folder, follow the step then you are done. No hassles or headaches
    "Power tends to corrup and absolute power corrupt absolutely" ~ Lord Acton

  9. #9
    Junior Member
    Join Date
    May 2017
    Posts
    1

    Default

    Make a system copy and upload somewhere on Dropbox or cloud space. Link other system with the same account and download the image. And restore data. The only issue is "this require a good and high speed internet connection. "

    Web Development and Design
    Last edited by olamsolutions; 05-15-17 at 06:07 AM.

Similar Threads

  1. URGENT! How to rip and burn DVD's?
    By libby96 in forum Tech Squad
    Replies: 2
    Last Post: 03-26-08, 06:47 AM
  2. Replies: 0
    Last Post: 08-08-07, 02:33 AM
  3. URGENT!! : IS TVSERIESFORUM DOWN????
    By vivy17 in forum Technical Issues
    Replies: 17
    Last Post: 05-12-07, 01:47 AM
  4. Replies: 39
    Last Post: 09-25-06, 12:54 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •